Hjärter dams trubaduren "Ture"

Jag presenterar stolt mitt första sponsorekipage, Hjärter dams trubaduren "Ture" och matte Annelie Behring

Ture och Annelie tränar och tävlar regelbundet i Nosework och är idag uppflyttade till NW TSM 3, målet är att ta sig till Elit- klassen

Ture är en Nova Scotia Duck Tolling Retriever, som är född 2016. Han älskar människor, men tycker att det kan vara jobbigt när andra hundar kommer för nära. Ture är viltspårschampion och är en riktig arbetsmyra. Apportering, spår, uppletande och nosework är några av favorituppgifterna.

Ture är en stor Tollare och det finns bara två lägen, full fart utomhus och soffpotatis inne.

Annelie är utbildad Nosework- instruktör genom Hundens Hus i Göteborg och certifieras av SNWK till instruktör och doftprovsdomare. Allmänlydnadsinstruktör genom SBK samt Agilityinstruktör A1.

Ytterligare mål för Ture och Annelie är att ta sig till SM 2023 och jag ser fram emot att vara en del i deras hjälp på vägen

Smedstorps Hundhälsa sponsrar Ture med friskvårdskontroller, adekvat behandling och träningsupplägg  

Torneryds Atlas

Jag presenterar stolt mitt andra sponsorekipage, Torneryds Atlas & matte Linda Brodin.

Atlas är en tysk schäfer född 2020. En stor kille med mycket energi och ett hjärta av guld, älskar människor och leker mer än gärna med de som vill och vågar. Det bästa som finns enligt Atlas är att få arbeta! Söka efter saker och dofter, spåra efter figuranter och följer gärna med på joggingturer.

Atlas och Linda är med i Svenska Räddningshundar där de åker ut och letar efter försvunna personer. De tränar regelbundet på att söka, spåra och vinda personer. Utöver spårandet tränas Atlas även i specialsök på narkotisk doftbild, vilken han tycker är superkul!

Under året ska Atlas & Linda gå patrullhundsutbildning i hemvärnet tillsammans och hoppas på att vara färdigutbildade till hösten.

Linda är ordförande och medgrundare av Svenska Räddningshundar.

  • Eftersök av försvunna personer ligger mig varmt om hjärtat och det känns väldigt bra att tillsammans med Atlas kunna göra samhällsnytta.

Atlas arbetar mycket i skog och svår terräng och det är viktigt med rätt träning för att hålla kroppen stark och skadefri. Träning är förebyggande för att undvika skador som kan uppstå och för att få ut energi på ett bra sätt. Det finns ett välmående syfte, att bygga muskulatur och kondition. Mina behandlingar, elektroterapi & massage, avser att förebygga spända muskler så att det inte rotas djupare i framtiden eller skapar sekundära problem.

Smedstorps Hundhälsa sponsrar Atlas med friskvårdskontroller, adekvat behandling och träningsupplägg.